OMC 5.0 no start

Car1is

Cadet
Joined
Jun 14, 2022
Messages
17
I have voltage at the solenoid, but can't get the starter to turn. Even in I jump the solenoid. I can move the crank by hand so I'm sure it isn't locked up.
 

Car1is

Cadet
Joined
Jun 14, 2022
Messages
17
Then pull your starter and test it
I replaced starter, and solenoid. Swapped bad fuses, can jump the solenoid, and get fire. Ignition isn't firing now, and even if I cross all wires I'm getting nothing to the solenoid. To top it off, it ran for a out 5 seconds, and now I have no fuel pressure.
 

itsathepete

Petty Officer 2nd Class
Joined
May 23, 2018
Messages
144
What do you mean by swapped bad fuses? Did you have blown fuses? Are they all good now? Why did they blow to begin with?
 

Scott Danforth

Grumpy old guy who plays with boats
Joined
Jul 23, 2011
Messages
39,680
I replaced starter, and solenoid. Swapped bad fuses, can jump the solenoid, and get fire. Ignition isn't firing now, and even if I cross all wires I'm getting nothing to the solenoid. To top it off, it ran for a out 5 seconds, and now I have no fuel pressure.
first, do you have points, yes or no (you dont state what you actually have)

if you have points, service them:
file them
gap them
verify dwell with a meter
then set timing
 

Car1is

Cadet
Joined
Jun 14, 2022
Messages
17
first, do you have points, yes or no (you dont state what you actually have)

if you have points, service them:
file them
gap them
verify dwell with a meter
then set timing
I have a 94 omc 5.0 fi coil ignition. It was the ignition fuse, and I imagine I blew it trying to jump starter, and solenoid. I haven't gotten fire at solenoid since, but I still have 12v at ignition. I've bypassed kill switch also just to see. Is there another relay between switch, and solenoid?
 

Car1is

Cadet
Joined
Jun 14, 2022
Messages
17
I have a 94 omc 5.0 fi coil ignition. It was the ignition fuse, and I imagine I blew it trying to jump starter, and solenoid. I haven't gotten fire at solenoid since, but I still have 12v at ignition. I've bypassed kill switch also just to see. Is there another relay between switch, and solenoid?
I'm also barely getting voltage to fuel pump. I did jump it from battery, and still nothing. I'll be changing that now. But still need to figure where the voltage is getting stuffed. It's direct from solenoid right?
 
Top