Search results

  1. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Yes I have...asked and answered, but alldodge, once I install new OEM sensor and regular coil...hopefully will have spark...unless ignition amplifier/module/harness is bad...right? I think. Thank you for your time, btw...
  2. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    If the answer is no, what do you suggest?
  3. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    So then, what coil should I be using? MercMarine/"internal resistor required" Or HEI/"external resistor required"?
  4. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    So, tb IV requires an "external" resistor, correct?
  5. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Yes, I bought an Excel HEI. But maybe that's not the right coil?
  6. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    You know, the one I replaced with all said "internal resistor" but my understanding is it calls for one that states "external" resistor on the body so I got the ACCEL...
  7. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Yes, went to an ACCEL HEI. Finally as that was what was on it before all of this...but I'm gonna replace a new OEM sensor...
  8. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Yes, on 3rd new one..
  9. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    You know what? Yeah my new sensor is aftermarket. So first thing is I gotta get a new OEM. I'll report back...
  10. mrzooom

    Wrong outdrive gear ratio

    What diam & pitch prop are you running on the above V8?
  11. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Yes, I did and this morning I can't get any spark out of the coil. I get red/wht wire showing 11.84 from the ignition module, in fact I'm getting like 8. 6 or something from grn/wht out of dizzy...??? I spent the morning striking the grn/wht to engine ground...no effect...
  12. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Yes, only I have to admit that when using the gap tester from coil tower to ground, I may not be doing it correctly as such I was just using a spark tester from coil to ground.
  13. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Now I am getting 12v at coil +, and 11.84 coming out of module via red/wht wire, followed by 8.62 at the red/wht going into the distributor...now where do I go? Still no spark coming out of coil tower?
  14. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    That's the catch all, most sellers on eBay do not offer any guarantee, warranty, nor returns....
  15. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    So, since everything got soaked in the river when submerged, I am wondering if I should detach the harness and all/any wires to and from module to dizzy/coil as I haven't done such yet, dur... I'll report back... Yeah, eBay shows a few brand new for upwards of $400 and more, but then other...
  16. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Ok...oh ****, those are not cheap (?) And only come used as I am aware... Any reputable sources suggested?
  17. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Ok, finally, well, after cleaning and rewiring the alt wiring contacts,etc., and the slave/breaker station etc., I still get 12v at + coil/key in run position, but when I go to next test step I get 0v from red/wht wire coming from ignition module...so do I replace new after market sensor with...
  18. mrzooom

    PDF Service manual for 4.5L

    The PDF manual does exist somewhere. .frankly, when the subject surfaced, I went looking for my fully digitized complete index of ALL service repair manuals...but they had been hacked out of my storage (should have left them on an SD card im my drawer). I lost the whole library! Sorry.
  19. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    Constant 12v a coil+ key on. 9 - 10v while cranking. Nothing beyond that point. Thinking cap & rotor wheel? Wires? If the wires in and out of alt'r also got wet like everything else, don't I need to clean up those contacts as well? I guess my problem is not dependant on such...
  20. mrzooom

    Tb IV intermittent spark ?$#???

    I now get consistent 12.5 v's to +coil w/key on, I have to check what It gets while cranking I would assume...but no spark from coil tower to ground... I am going to go over the breaker connections at the engine side again this morning, I am going under helm/ gage panel, and then the remote...
Top