Welcome Guest - Sign Up today
Welcome Guest - Sign Up today

Announcement

Collapse
No announcement yet.

No power to dashboard gauges or ignition switch!

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No power to dashboard gauges or ignition switch!

    I have a 2004 Bayliner 175 3.0 mericruiser motor. I have no power going to anything in the dashboard guages or to the ignition switch. I do however have power from the battery to the starter but none from the starter to the ignition solenoid. any help would be appreciated.

  • #2
    Re: No power to dashboard gauges or ignition switch!

    Find your fuse panel, start by checking ALL of the fuses contained there-within.

    Comment


    • #3
      Re: No power to dashboard gauges or ignition switch!

      Sounds like corrosion on connections. Use dielectric grease whenever you connect wires together.
      My 16' '75 MFG Restore
      https://forums.iboats.com/showthread.php?t=448087

      Comment


      • #4
        Re: No power to dashboard gauges or ignition switch!

        The fuse panel is not the place to start looking since the gauges and ignition switch are not powered from it. They are powered by the engine harness that runs from the engine to the switch, then to the gauges. The fuse/breaker in the engine compartment is the likely culprit.

        Comment


        • #5
          Re: No power to dashboard gauges or ignition switch!

          thanks everyone, found the problem...it was the 90 amp fuse that connects from the starter. white square with brass plates on both sides the metal fuse link inside of it was blown!...

          Comment


          • #6
            I have a 1990 Galaxy boat Mercruiser inboard no power to the dashboard gauges or ignition switch what do I check

            Comment


            • #7
              Did you not read the posts directly above yours? Same issue very likely.

              Comment


              • #8
                Sign up today
                ... and we're in a 8 year old topic. Let's start a new one with your specific issue please.

                Closed.

                Comment

                Working...
                X