Welcome Guest - Sign Up today
Welcome Guest - Sign Up today

Announcement

Collapse

Help Tip: If you have a question that has not been answered to your satisfaction in the archives, it is always best to start a new thread of your own. By starting your own thread, you will receive the maximum number of views by forum members.

Please note this topic has been inactive for 90 days. For the best results, please start a new topic.

Thank you all in advance for doing your part in helping iboats run a smooth ship.

Additional forum rules linked below.
http://forums.iboats.com/forum-rules-guidelines-405/
See more
See less

1977 glastron motor wont trim

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 1977 glastron motor wont trim

    I've got a 1977 glastron with a mercury850(pretty sure its a 75). the trim pump runs and wil pull the motor down, but wont lift it. I am pretty sure it has air on it but cant figure out how to bleed the air off.

  • #2
    Re: 1977 glastron motor wont trim

    Never mind I got it figured out

    Comment


    • #3
      Re: 1977 glastron motor wont trim

      What was the answer?
      Rest in Peace Spinner

      2010 Lowe FM 175 with a 2010 115 Mercury
      ------------------------------------------------
      Your friend,your partner, your defender,your dog.You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion....by E.F. Henry

      Comment


      • #4
        Re: 1977 glastron motor wont trim

        i FOUND THE FILL PLUG ON THE FRONT RIGHT SIDE AND IT WAS LOW ON FLUID. I FILLED IT WITH ATF, AND THEN RAN THE TRIM UP AND DOWN WORKING THE AIR OUT THROUGH THE BLEEDERS ON THE TOP OF THE HYDRAULIC ARMS ON THE MOTOR. DOING THIS A FEW TIMES AND THE MOTOR STARTED LIFTING. DON'T KNOW IF IT WAS THE IGHT WAY, BUT I KNEW HOW TO BLEED A SNOW PLOW PUMP, AND I WORKED ON THIS

        Comment


        • #5
          Sign up today
          Re: 1977 glastron motor wont trim

          Manwithkids, There is another bleed screw on those rams. It is located next to where the hoses connect (inside middle of ram). You need to remove the rams from the motor and face the bleed screw up, remove it and run the trim motor to bleed the balance of the system.

          Comment

          Working...
          X