Please note this thread has been inactive for 90 days. For the best results, please start a new thread.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Cadet
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Montana
    Posts
    2

    Default Waverunner wont start!

    I have a 2000 Yamaha SUV1200 Waverunner. I have had a starting problem off and on all summer. Now that Im ready to winterize it it just will not start. I crank it until the battery runs down, recharge and crank it some more but no dice. I am doing everything right. I am not throttle priming at all but when I start cranking it I notice a very strong smell of fuel almost right away.. Could it be flooding? Are there any simple adjustments or checks I could make myself?Thanks

  2. #2
    Lieutenant Commander Jeff Walkowiak's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    1,846

    Default Re: Waverunner wont start!

    basics first Fuel,compression, and spark, check those first bet there is a problem with spark.then let us know what you find, if you continue to do what you have always done you will continue to get the same results.
    I once thought having a 6 figure income would be great,, now I have a 6 figure income TAX , wats up with that!!

  3. #3
    Cadet
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Montana
    Posts
    2

    Default Re: Waverunner wont start!

    Thanks, Ill check that.. One more thing. How long can you safely run these things out of the water? The owners manual says no more than 15 sec, someone else told me you can run them up to a minute. Thanks

  4. #4
    Lieutenant Commander Jeff Walkowiak's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    1,846

    Default Re: Waverunner wont start!

    with hose connected or no hose ? I run them 2 min on the hose, you may also wish to be sure your choke is not stuck in the closed position but that is a low probability as it would start then die, your plugs may be fouled.
    I once thought having a 6 figure income would be great,, now I have a 6 figure income TAX , wats up with that!!

  5. #5
    Seaman Apprentice
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Sumter S.C.
    Posts
    38

    Default Re: Waverunner wont start!

    you may have your PAD lock enabled on your waverunner, i couldn't get one of mine to start this year and here's what i did, lift your front cover and remove the big white compartment so you can get to all the wires, there is a red wire with a blue case around a fuse, disconnect that and try reset your code and start it. that was what fixed mine..hope this helps

  6. #6
    Cadet
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    17

    Default Re: Waverunner wont start!

    in the cold weather when i finaly get around to winterizing mine, it seems liek it soes not want to start up also. what you can do is get a little spray bottle and put a little premix gass/oil and spral a mist into each carbs and it will help things start up

Similar Threads

  1. Yama WaveRunner '89 - won't start; just clicks
    By t-boat in forum PWC (Jetskis, Waverunners, etc.)
    Replies: 4
    Last Post: August 23rd, 2009, 08:32 AM
  2. 4.3 Merc wont start or stalls and wont start.
    By kaw550 in forum Mercruiser I/O & Inboard Engines & Outdrives
    Replies: 3
    Last Post: July 5th, 2006, 04:55 PM
  3. '94 waverunner three wont open up to full throttle
    By trimrunner in forum PWC (Jetskis, Waverunners, etc.)
    Replies: 2
    Last Post: August 30th, 2005, 05:45 AM
  4. motor wont start, solenoid wont click
    By sundog in forum Mercury & Mariner Outboards
    Replies: 7
    Last Post: June 2nd, 2005, 02:22 PM
  5. 760 Waverunner won't start
    By doobstoy in forum PWC (Jetskis, Waverunners, etc.)
    Replies: 0
    Last Post: June 2nd, 2004, 08:25 AM
  1. iboats Forum Directory - Over 100,000 forum posts organized by topic