Please note this thread has been inactive for 90 days. For the best results, please start a new thread.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Seaman Apprentice
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    30

    Default 60 HP Mercury Bigfoot Won't Start...

    I have a 1995 Bigfoot that is giving me trouble. I got it running yesterday for about a minute and then it cut out. When I tried to restart it, all I got was a click from the solenoid. The Starter is not engaging. Does this sound like a typical starter problem? Is changing out the starter a big job, or is it basically a bolt on item? Any help is greatly appreciated.

  2. #2
    Moderator JB's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    The Hideout, Whitt, TX, USA
    Posts
    45,902

    Default Re: 60 HP Mercury Bigfoot Won't Start...

    That is a wiring problem, Seaway. A dirty connection.

    Go to the Engine FAQs and do the starter circuit troubleshooting in "Outboard won't start".

Similar Threads

  1. Mercury 60 Bigfoot Question
    By Rickochet in forum Mercury & Mariner Outboards
    Replies: 0
    Last Post: February 25th, 2008, 08:43 PM
  2. Can I get any more power out of my Mercury 60 Bigfoot EFI?
    By CarlR in forum Mercury & Mariner Outboards
    Replies: 9
    Last Post: June 8th, 2007, 10:21 PM
  3. 2002 Mercury 60 Bigfoot EFI
    By CarlR in forum Mercury & Mariner Outboards
    Replies: 3
    Last Post: June 8th, 2007, 11:19 AM
  4. Mercury 60 hp Bigfoot sputtering at mid speed??
    By Flounderhook in forum Mercury & Mariner Outboards
    Replies: 4
    Last Post: August 14th, 2004, 04:48 PM
  5. Mercury Bigfoot 60 (Beeps) then dies out
    By Localgrown 72 in forum Mercury & Mariner Outboards
    Replies: 2
    Last Post: July 29th, 2003, 10:56 PM
  1. iboats Forum Directory - Over 100,000 forum posts organized by topic