Please note this thread has been inactive for 90 days. For the best results, please start a new thread.
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Cadet
    Join Date
    May 2008
    Posts
    15

    Default 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Hi,
    Changed the main wiring harness on my mercruiser and have power to the circuit breaker, but nothing coming out of it. Could it be a bad breaker? Is there a way to test it? I think I have everything wired correctly??

  2. #2
    Honorary Moderator Emeritus Don S's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Western WA.
    Posts
    62,323

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Year? Model? EFI, Carbed, Drive, lots of different harness options.
    have power to the circuit breaker, but nothing coming out of it. Could it be a bad breaker?
    Yes, it could be the breaker.
    Don S.


    Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
    That is what the forums are for.
    Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

  3. #3
    Cadet
    Join Date
    May 2008
    Posts
    15

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    1993 Sea Ray 4.3L V6 Mercruiser
    Carbed - yes
    don't know what your other questions mean?

  4. #4
    Cadet
    Join Date
    May 2008
    Posts
    15

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Is there a way to test the breaker?

  5. #5
    Honorary Moderator Emeritus Don S's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Western WA.
    Posts
    62,323

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Quote Originally Posted by coroname View Post
    Is there a way to test the breaker?
    Disconnect the red/purple wire from the breaker. push the reset button. If there is no power to the empty terminal, then the breaker is bad.
    Don S.


    Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
    That is what the forums are for.
    Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

  6. #6
    Cadet
    Join Date
    May 2008
    Posts
    15

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Thanks Don - followed your steps and we have power to the empty terminal. Tried again to reconnect and test, seems to be grounding out somewhere? Any suggestions? Also, no power to the electrical panal at front of boat??

  7. #7
    Honorary Moderator Emeritus Don S's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Western WA.
    Posts
    62,323

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Sounds like you have a short that is popping your breaker.
    Disconnect the main harness plug (the round one) on your engine and see if it still pops the breaker.
    Don S.


    Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
    That is what the forums are for.
    Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

  8. #8
    Cadet
    Join Date
    May 2008
    Posts
    15

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Yes - still pops the breaker

  9. #9
    Honorary Moderator Emeritus Don S's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Western WA.
    Posts
    62,323

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    You may have a short in your wiring harness on the engine. Have any work or repairs been done to the engine lately, and I mean any repairs?
    Don S.


    Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
    That is what the forums are for.
    Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

  10. #10

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Changed the main wiring harness on my mercruiser. Yes - still pops the breaker
    Ayuh,....

    In that case,.... You Screwed Up the installation of the New Harness.....
    Now,...
    You've can only go thru it,+ Find the screw up......

  11. #11
    Honorary Moderator Emeritus Don S's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Western WA.
    Posts
    62,323

    Default Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Changed the main wiring harness on my mercruiser and have power to the circuit breaker, but nothing coming out of it.
    How the ............. did I miss that.

    Duh


    Like Bondo said, you have it installed wrong.
    Don S.


    Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
    That is what the forums are for.
    Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

  12. #12
    Cadet
    Join Date
    May 2008
    Posts
    15

    Thumbs up Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    BINGO!
    Thanks for your support and advise. Had the alternator wires swapped. Changed them, and works like a charm! (knock on wood! the real test will be this weekend)

  13. #13
    Captain
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Orange Park, Fl
    Posts
    3,369

    Talking Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Who is this fake Bondo that was correct?

Similar Threads

  1. 4.3L Mercruiser V6 1990 won't start....Help!
    By gardenstatesurfer in forum Mercruiser I/O & Inboard Engines & Outdrives
    Replies: 7
    Last Post: June 7th, 2010, 02:04 PM
  2. New Engine - Mercruiser V6 4.3L
    By thrasher in forum Mercruiser I/O & Inboard Engines & Outdrives
    Replies: 14
    Last Post: October 29th, 2008, 05:53 AM
  3. 1991 Mercruiser 4.3L V6 Satlling
    By delasem in forum Mercruiser I/O & Inboard Engines & Outdrives
    Replies: 5
    Last Post: February 7th, 2008, 09:04 AM
  4. Growl on deceleration 4.3L VP V6 SX Drive
    By superpop in forum Mercruiser I/O & Inboard Engines & Outdrives
    Replies: 7
    Last Post: May 4th, 2007, 12:22 AM
  5. Need help with Mercruiser stern drive.
    By diabloed in forum Mercruiser I/O & Inboard Engines & Outdrives
    Replies: 4
    Last Post: August 3rd, 2005, 08:12 AM
  1. iboats Forum Directory - Over 100,000 forum posts organized by topic