• If this is your first visit to the iboats.com Boating Forums, be sure to check out the FAQ. To post a question or comment, begin by signing up. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.


Announcement

Announcement Module
Collapse

Help Tip: If you have a question that has not been answered to your satisfaction in the archives, it is always best to start a new thread of your own. By starting your own thread, you will receive the maximum number of views by forum members.

Below are some additional forum policies in hopes of all iboats members will follow, Thank you.

1. Please do not reply to old topics or hijack existing topics. Old topics of a technical nature are like a library book, Please do not write in them.

2. Old topics should be considered archives and used for reference only. Please do not reply to them.

3. Do not take over someone elseís topic (aka hijack) with your own question, even if it is similar. If you have a question that has not been covered to your satisfaction in the archives, it is always best to start a new topic of your own.

4. If you have a question for the original poster (OP) and the topic is over 30 days old, send the OP a PM, he may not even visit the forums any longer, or may not notice your question in the old topic.

5. By starting your own topic, you will receive the maximum number of views by forum helpers that may not even notice your question when itís posted at the end of someone elseís topic. And those answers will be specific to your particular issue.

6. Please do not post to topics that have been inactive for more than 3 months unless you are the original poster. We have very active forums and any topic that remains inactive for that long should be considered "dead". It is especially confusing when there is an entirely new question posted to an old topic.

7. Posting at the end of any topic is considered to be hijacking the original posters topic which in turn subjects the topic to be closed if it continues to happen thus not making it fair to the original poster in the future had for some reason he/she needed to return for additional information or provide an update of the problem solved which is always welcomed within a reasonable amount of time frame.

8. Please note that you should see a red banner pop up near the bottom of each inactive topic asking you not to reply to old topics. The Red banner will read: Please note this topic has been inactive for 90 days. For the best results, please start a new topic.

Thank you all in advance for doing your part in helping iboats run a smooth ship.

Additional forum rules linked below.
http://forums.iboats.com/forum-rules-guidelines-405/
See more
See less

4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts


  • 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Hi,
    Changed the main wiring harness on my mercruiser and have power to the circuit breaker, but nothing coming out of it. Could it be a bad breaker? Is there a way to test it? I think I have everything wired correctly??


  • #2
    Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

    Year? Model? EFI, Carbed, Drive, lots of different harness options.
    have power to the circuit breaker, but nothing coming out of it. Could it be a bad breaker?
    Yes, it could be the breaker.
    Don S.

    sigpic

    Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
    That is what the forums are for.
    Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

    Comment



    • #3
      Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

      1993 Sea Ray 4.3L V6 Mercruiser
      Carbed - yes
      don't know what your other questions mean?

      Comment



      • #4
        Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

        Is there a way to test the breaker?

        Comment



        • #5
          Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

          Originally posted by coroname View Post
          Is there a way to test the breaker?
          Disconnect the red/purple wire from the breaker. push the reset button. If there is no power to the empty terminal, then the breaker is bad.
          Don S.

          sigpic

          Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
          That is what the forums are for.
          Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

          Comment



          • #6
            Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

            Thanks Don - followed your steps and we have power to the empty terminal. Tried again to reconnect and test, seems to be grounding out somewhere? Any suggestions? Also, no power to the electrical panal at front of boat??

            Comment



            • #7
              Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

              Sounds like you have a short that is popping your breaker.
              Disconnect the main harness plug (the round one) on your engine and see if it still pops the breaker.
              Don S.

              sigpic

              Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
              That is what the forums are for.
              Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

              Comment



              • #8
                Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

                Yes - still pops the breaker

                Comment



                • #9
                  Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

                  You may have a short in your wiring harness on the engine. Have any work or repairs been done to the engine lately, and I mean any repairs?
                  Don S.

                  sigpic

                  Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
                  That is what the forums are for.
                  Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

                  Comment



                  • #10
                    Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

                    Changed the main wiring harness on my mercruiser. Yes - still pops the breaker
                    Ayuh,....

                    In that case,.... You Screwed Up the installation of the New Harness.....
                    Now,...
                    You've can only go thru it,+ Find the screw up......

                    Comment



                    • #11
                      Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

                      Changed the main wiring harness on my mercruiser and have power to the circuit breaker, but nothing coming out of it.
                      How the ............. did I miss that.

                      Duh


                      Like Bondo said, you have it installed wrong.
                      Don S.

                      sigpic

                      Please, no PM's (Private Messages) regarding boat/engine problems.
                      That is what the forums are for.
                      Only forum/moderator issues will be answered in PM's.

                      Comment



                      • #12
                        Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

                        BINGO!
                        Thanks for your support and advise. Had the alternator wires swapped. Changed them, and works like a charm! (knock on wood! the real test will be this weekend)

                        Comment



                        • #13
                          Re: 4.3L V6 Mercruiser Stern Drive...HELP!

                          Who is this fake Bondo that was correct?

                          Comment


                          Working...
                          X